Як заробляти на YouTube?

Не буду описувати всі існуючі шляхи заробітку (бо рекламні банери на сайтах буквально кишать різними пропозиціями), а зупинюся на одному –  популярний відеохостинг YouTube, який став місцем заробітку для тисяч користувачів. Такий заробіток має великі перспективи хоча б тому, що людині завжди потрібні видовища. Відповідно, популярність відеоресурсів не впаде ще довгі роки.

Що потрібно для здійснення мрії початківця інтернет-підприємця заробляти в сфері високих технологій?

• В першу чергу, зареєструвати свій власний канал, і звісно зареєструватися самому.

Це не настільки складно, і практично не відрізняється від подібних процедур на інших сайтах. Так що, це не проблема для тих, хто сміливо користується інтернет-ресурсами. Для прикладу ось мій канал.

• Зняти, а потім завантажити відео, яке буде цікаво багатьом. Тут вже доведеться попрацювати над концепцією і приблизною оцінкою інтересу різної цільової аудиторії. Не завадить також осягнути основи маркетингу, бо інтернет-ринок - це теж ринок, і закони економіки в ньому діють однаково.

 

• Набратися терпіння і чекати, коли ваше відео стане набирати заповітні тисячі переглядів. Можна, звичайно, попросити друзів подивитися ваше творіння, накидати посилань на відео в різні форуми, соціальні мережі, блоги та інші, але варто пам'ятати, що сервіс YouTube чітко стежить за різними накрутками і нещадно баніт недбайливих користувачів за такі порушення. (Мається на увазі кліки в рекламні банери)
• Після розміщення відео, потрібно почати брати участь в партнерській програмі Google Adsense, або в тих, де за кожну тисячу переглядів нараховується певний відсоток.

Наприклад ось MetaCafe. Є багато й інших.
• Маючи достатньо розкручений і популярний канал на YouTube, можна почати домовлятися з рекламодавцями безпосередньо, і вставляти їх рекламні блоки вже безпосередньо в саме відео. І гонорари неймовірно зростуть у даному випадку. Але, щоб досягти таких результатів, варто немало потрудитися над просуванням свого каналу. В даному випадку не завадить вивчення PR - майстерності і ділового листування. Плюс, бажані хоча б базові знання у сфері авторського права і юриспруденції.
• Необхідно постійно підвищувати якість і цікавість відеороликів свого каналу, щоб він просто не «заглох» і не перестав приносити дохід.

В цілому, щоб такий вид діяльності міг стати «золотою жилою», сил і коштів потрібно чимало. Але легких грошей, як відомо, не буває. І лише постійна праця, творча реалізація і удосконалення допоможуть здійснити таку мрію.