Як вибрати недорогий хороший віскі
Тонку грань між хорошим і кращим віскі часто складно провести навіть досвідченим фахівцям і знавцям цього чудового напою. І це швидше плюс, ніж мінус. У багатьох інших хороших алкогольних напоях, як правило, пляшка має чималу собівартість, що істотно позначається на вартості в цілому. Зі скотчем і віскі справи йдуть трохи інакше. Віскі в дорогу тару розливають не так вже й часто, і тому хороший віскі необов'язково повинен бути дорогим. Багато винокурень постачають більш ніж якісний продукт, за цілком прийнятною ціною. Наше завдання, знайти такий продукт серед величезного асортименту на прилавках супермаркетів.
Купити підробку набагато простіше, ніж купити хороший віскі
Як кажуть, про смаки не сперечаються. У кожного смакові пристрасті свої, тим не менш, вибрати хороший віскі простіше, ніж це здається. Головна складність в тому, щоб не купити фальсифікат. Як показує гірка практика, підробки трапляються навіть у нормальних магазинах і супермаркетах. Неякісний продукт не тільки набагато нижче якістю, але також може і призвести до серйозних наслідків. Якщо навіть у солідних магазинах можна купити «пальонки», то про купівлю алкоголю в кіосках та інших сумнівних місцях, краще забути назавжди.
Купуючи віскі, в першу чергу проаналізуйте зовнішній вигляд пляшки, цілісність етикетки, пробки і наявність акцизної марки. Зверніть увагу на колір напою і його прозорість. Він повинен бути ідеально чистим і прозорим, без різних осадків, жмутів і незрозумілих згустків. На різних дошках оголошень в інтернеті часто можна побачити оголошення про продаж алкоголю без акцизної марки, які нібито, за словами продавця, були завезені контрабандою. Від таких покупок краще утриматися, щоб уникнути неприємних наслідків.
Висновки про якість віскі можна зробити з його складу
За законодавством України, на задній стороні пляшки повинна бути наклеєна етикетка з перекладеної на українську мову інформацією про склад продукту. Не забувайте, що якісний віскі, бурбон і скотч не можуть містити абсолютно ніяких типів барвника й ароматизатора. Подібні інгредієнти в складі – це очевидна ознака низькоякісного продукту. Колір, смак і запах алкоголю повинні бути натурального походження.
Трохи збовтайте пляшку, якщо краплі напою повільно стікають по стінках, а в самої рідини утворилися великі бульбашки повітря, то це свідчить про те, що напій, як мінімум, був приготований за правильною і традиційною технологією. Якісний віскі не повинен мати різкий запах спирту, і повинен залишати довгий післясмак в роті.
З недорогого, але в той же час якісного шотландського віскі можна виділити односолодовий Highland Park, Talisker, Tober-mory.
З купажованих – Johnny Drum, Hankey Bannister.
Японський віскі також не варто списувати з рахунків, якісні Yoichi і Hibiki дадуть фору будь-якому Джеку.