Прага та її визначні пам'ятки

Столиця Чехії Прага є одним з прекрасних міст Європи. Його заснували ще в IX столітті на місці переправи через Влатву. Тут перетиналися основні купецькі тракти, завдяки чому Прага швидко стала центром торгівлі. В наш час річка розділяє місто на дві частини, з'єднані 18-ма мостами.

Прага

 

Довга історія залишила свій відбиток на Празі. Практично кожна будівля в місті являє собою справжній витвір архітектурного мистецтва. Тисячі туристів щорічно приїжджають сюди заради споглядання пам'яток.

Місто, в якому кожна будівля – частинка історії, складно описати в кількох словах. Не можна залишити без уваги найбільш цікаві місця.

Празькі куранти

 

Слідуючи пораді більшості празьких гідів, свою подорож найкраще почати зі Староміської площі. Практично всі будинки тут стоять на ранньо готичних або романських фундаментах. Площа є центром Старого Міста. Тут розташована Староміська ратуша, астрономічний годинник який став візитною карткою Праги і найбільш кумедною її пам'яткою.

В одному з будинків столиці народився відомий письменник Франц Кафка, однойменний музей якого розташований неподалік від Карлового мосту. Він являє собою досить похмуре місце з темними кімнатами і екзистенціальної музикою.

Рухаючись далі від Староміської площі можна вийти на Йозефів – єврейський квартал, найменший за величиною в сучасній Празі. Тут знаходиться Староновая синагога, яка являє собою старий єврейський храм в Європі. Зовсім поруч розташована Паризька вулиця, будівлі якого побудовані в стилі модерн. Вони просто вражають своєю елегантністю.

Староміська площа

 


Окремої згадки заслуговує Карлів міст, історична цінність якого не підлягає сумніву. Названий так на честь короля Карла IV він з'єднує собою Малу країну і Старіше місце. Міст в ті часи був центром культурного і суспільного життя Праги. У середньовіччі тут влаштовувалися ярмарки, кінні турніри, проводилися суди. Міст прикрашають скульптури ангелів.

Карлів міст

 

Не менш відомим є Вишеград – історичний центр Праги, зарахований до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Саме тут розташувалося безліч храмів і соборів, побудованих в різні епохи. Більшість з них представлені в різних стилях, проте вони зберігають загальну незабутню атмосферу.

Вишеград

 

Між тим, не варто забувати, що Прага багата не тільки історичними місцями. У місті є безліч місць для активного відпочинку – аквапарки, яких у місті три. Один з них вважається найбільшим аквапарком центральної Європи.

Аквапарк

 

Також туристам буде цікаво оглянути Празький зоопарк. Нікого не залишать байдужими відкриті вольєри і велика кількість тварин, що вільно гуляють по полях.

Зоопарк

 

В подорожі не варто забувати і про відпочинок. Крім затишних кафе, ресторанчиків і пабів (з власними іноді багатовіковими традиціями) якими славиться Прага, варто звернути увагу на безліч комфортних і затишних готелів, які з радістю приймуть на відпочинок туристів. Як і в більшості країн Європи – обслуговування та сервіс на найвищому рівні.

Столиця Чехії – унікальне місто з багатовіковою історією та культурою. Його варто обов'язково відвідати, влаштовуючи туристичне турне по Європі.

Читайте також: